09. Jul 2020.

14:54 PETAK, 31. 05. 2019. - 14:54 Autor: Marija Trišić

CRVENI KRST ZA PRVAKE

Priredba za prvake koja se tradicionalno organizuje u Nedelji Crvenog krsta, zbog lošeg vremena nije se mogla održati na otvorenom. Kako je ne bi više odlagali, predstavnici Crvenog krsta Vršac priredbu su organizovali danas u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

podeli

Tv Banat
Prvaci svih vršačkih osnovnih škola, njih oko 300, okupili su se danas u velikoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“, gde je za njih organizovana Priredba Crvenog krsta. Uz ples, recitale, igru i predstavu, uživali su u druženju, a na pitanje: „Šta je zapravo Crveni kst?“, imali su spremne odgovore.

I svi odgovori – jesu tačni, jer ime Crvenog krsta nosi i odmaralište na Vršačkom bregu koje često i očigledno vrlo rado posećuju sa roditeljima. Ali, Crveni krst je mnogo više od toga.

Upravo o tome govorili su im danas predstavnici vršačke organizacije Crvenog krsta.

Tv Banat

Kako ova humanitarna organizacija u najvećoj meri zavisi od volonterske mreže, od velikog je značaja rano upoznavanje mladih sa njenim aktivnostima. U dosadašnjoj praksi pokazalo se da oni mogu svojim zalaganjem značajno doprineti funkcionisanju Crvenog krsta, a vrlo često oni koji se organizaciji priključe u mlađim uzrastima, ostaju volonteri i u zrelim godinama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve