09. Jul 2020.

15:07 ČETVRTAK, 23. 05. 2019. - 15:07 Autor: Marija Trišić

RADIO NOVI SAD RTV PROSLAVLJA 70 GODINA RADA

Radio Novi Sad Radio-televizije Vojvodine u novembru proslavlja 70 godina od osnivanja. Značajan jubilej obeležava se čitave godine brojnim radio i tv sadržajima i drugim aktivniostima, a o svemu tome bilo je reči na konferenciji za novinare održanoj juče u Hoteli Prezident u Novom Sadu. Televizija Banat važan je deo dopisničke mreže Radio-televizije Vojvodine, pa je konferenciji prisustvovala i naša ekipa.

podeli

Prvi program Radio Novog Sada, program na tada pet jezika, počeo je da emituje 29.novembra 1949.godine, tačno u podne. Danas, pokrajinski javni medijski servis ima sedam medijskih platformi – dve televizijske, tri radijske, internet portal i internet Omladinski radio, sa programom na srpskom i još petnaest jezika nacionalnih zajednica. Sve to se poslednjih 20 godina odvija na nekoliko lokacija, u adaptiranim, nenamenskim prostorijama. 70. rođendan RTV će proslaviti u svojoj novoj zgradi na Mišeluku, koja će doneti bolje uslove za proizvodnju programa, ali i nove obaveze i odgovornosti:

Tv Banat
TV Banat kao deo dopisničke mreže, imaće svoju ulogu u obeležavanju jubileja, prvenstveno u smislu radijskog programa na rumunskom jeziku:

U godini jubileja, RTV u planu ima niz aktivnosti kao što su snimanja javnih radijskih emisija, izdavanje monografija, izložbe, koncerti i dr. o čemu su na konferenciji govorili urednici redakcija, a centralna svečanost je zakazana za 25. novembar, kada će biti pušten program iz nove zgrade.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve