20. Avgust 2022.

10:21 PONEDELJAK, 8. 04. 2019. - 10:21 Autor: Marija Trišić

U GRADSKOJ KUĆI ODRŽAN BAZAR ZDRAVLJA

Savet za zdravlje grada Vršca i Dom zdravlja Vršac, povodom Svetskog dana zdravlja i Međunarodnog dana Roma, u velikoj Sali gradske kuće organizovali su  Bazar zdravlja. Pregledi su bili potpuno besplatni, a građani su imali prilike da bez zakazivanja i zdravstvene knjižice provere osnovne zdravstvene parametre.

podeli

Tv Banat

Građanima su na raspolaganju bili lekari Opšte medicine i specijalisti, koji su obavljali antropometijska i merenja krvnog pritiska, EKG-a, i šećera u krvi, kao i stomatološke preglede. Svetski dan zdravlja ove godine posvećen je skretanju pažnje na faktore rizika, i važnost primarne zdravstvene zaštite.

Polovina svetske populacije danas nema pravo na zdravstvenu zaštitu, a u nekim zemljama naplaćuju se sve zdravstvene usluge.

Tv Banat

Građani su tako imali priliku da se upoznaju i sa novinama i izmenama u zdravstvenom sistemu i zakonima, koje se odnose na skrininge, vakcinaciju, planiranje porodice, a u akciji su učestvovali i đaci medicinskih smerova Hemijsko-medicinske škole. Ovaj Bazar zdravlja posvećen je i Međunarodnom danu Roma, koji se obeležava u ponedeljak, 8.aprila

Tv Banat

Međunarodni dan Roma obeležava se u Vršcu tokom čitave ove nedelje i drugim aktivnostima, čiji je nosilac OŠ Paja Jovanović, gde će završna priredba biti priređena u sredu 10.aprila od 11h. Grad će se uključiti u obeležavanje ovog značajnog datuma i na pokrajinskom i republičkom nivou.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve