20. Avgust 2022.

15:03 SREDA, 3. 04. 2019. - 15:03 Autor: Marija Trišić

UDRUŽENE I U IZBIŠTU

Uduženje žena Dobra volja iz Izbišta, jedno je od 20 vojvođanskih udruženja žena, kojima je kompanija Telekom Srbija, u okviru projekta UdruŽene, donirala sredstva za unapređenje rada. Predstavnice kompanije danas su posetile Izbište, i upoznale se sa korisnicama donacije i podrškom koju ove vredne žene imaju i od lokalne samouprave.

podeli

Tv Banat
Udruženje žena Dobra volja iz Izbišta postoji od 2008.godine i okuplja tridesetak aktivnih članica. Svoje aktivnosti – ručne radove, kulinarsko umeće, učešće u brojnim manifestacijama i humanitarnim aktivnostima, predstavile su u seoskom Domu kulture, gde su ih posetili predstavnici kompanije Telekom Srbija.
Tv Banat - Marija Bošković
„Mi verujemo da su žene ne samo stub domaćinstva, nego i veoma važan faktor u razvoju lokalne zajednice. Zbog toga im treba dati vetar u leđa, i zbog toga smo odlučili da ih podržimo sa 200.000,00 dinara, i da zahvaljujući medijima, omogućimo da se čuje za to šta one rade, jer ne možemo da uđemo u budućnost ukoliko zaboravimo na tradiciju, i ukoliko zaboravimo na one stvari koje zapravo predstavljaju naš identitet“, objasnila je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose sa javnošću Telekom Srbija
Tv Banat
Izbištansko udruženje žena je ovu donaciju za unapređenje rada, dobilo u okviru projekta „UdruŽene“, koji Telekom Srbija sprovodi u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodina. Sredstva će iskoristiti za opremanje prostorija i realizaciju planiranih aktivnosti:
Tv Banat - Ljiljana Jovančić
„Planirali smo da kupimo kompjuter da bismo pokrenule svoj sajt, da ugradimo klimu, plin da sprovedemo, i jednu manifestaciju ćemo od ove godine da započnemo. To je „Banatski fruštuk“, da svi vide šta su naši očevi, majke, bake i deke, pripremali i nosili za jelo dok su radili na njivama“, poručuje Ljiljana Jovančić, predsednica Udruženja žena „Dobra volja“ Izbište.

Kako je istakla gradonačelnica Vršca, udruženja koja na ovan način čuvaju tradiciju i specifičnosti jednog kraja, i ubuduće će imati podršku lokalne samouprave. Ona će u narednom periodu biti još značajnija, posebno kada su u pitanju ovako dobro organizovana udruženja žena, kakva pored Izbišta postoje i u Uljmi i u Gudurici:

Tv Banat - Dragana Mitrović

“Ako govorimo o organizacijama žena ukupno, koje se bore za prava, položaj žena i ostalo, postoji još nekoliko udruženja na teritoriji grada, ali na ovaj način organizovana, koja se bave tradicijom i običajima, samo tri registrovana, koja mi pratimo kao lokalna samouprava, trudimo se da ispratimo sve njihove aktivnosti. Oni su, što je veoma važno da kažem, dobar reprezent grada Vršca na raznim takmičenjima, a danas smo imali priliku da se upoznamo sa njihovim priznanjima i svime onim što su ostvarili do sada”, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Udruženju Dobra volja iz Izbišta, danas su podršku pružile i njihove koleginice iz Uljme i Vršca, koje su takođe prestavile deo svojih aktivnosti i do sada postignutih rezultata.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve