27. Februar 2020.

14:57 PETAK, 29. 03. 2019. - 14:57 Izvor: GRAD VRŠAC - KABINET GRADONAČELNIKA

GRAD VRŠAC SE I OVE GODINE PRIDRUŽUJE AKCIJI „SAT ZA NAŠU PLANETU“

U subotu, 30.03.2019. godine od 20:30 - 21:30 časova, ulična I dekorativan rasveta biće isključena i u Vršcu, čime će grad i ove godine podržati “Sat za našu planetu”.

podeli

Tv Banat
„Sat za našu planetu“ je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj žovimo.

Počevši još od 2009.godine, kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestalno raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružio preko 200 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.

Ove godine, pod sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, NjNjF upozorava i na problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okenima.

Tv Banat

Grad Vršac će 30.03.2019. godine u periodu od 20:30-21:30 privremeno ugasiti deo ulične rasvete (Trg Pobede, Trg Svetog Teodora Vršačkog, ul.Dvorska(deo), bul. Žarka Zrenjanina (deo) kao i dekorativnu rasvetu na gradskim institucijama i verskim objektima. Takođe grad Vršac apeluje na svoje građane da se priključe ovoj akciji i da u navedenom terminu isključe svetla po domovima i objektima.

Tv Banat

Ovu akciju i ove godine podržava Ministarstvo zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanija , tako da verujemo da će obeležavanje ove akcije “Sat za našu planet 2019” biti još uspešnija od predhodnih.

podeli

Slične vesti

Vesti