28. Maj 2020.

12:32 UTORAK, 19. 03. 2019. - 12:32 Autor: Marija Trišić

GRADONAČELNICA VRŠCA POSETILA VLAJKOVAČKE TROJKE

Predstavnici grada posetili su danas i porodicu Sabo iz Vlajkovca, u kojoj su posle više desetina godina, na teritoriji grada Vršca rođene trojke. I ove bebe dobile su novčanu pomoć i auto-sedišta, a majci će biti isplaćeni i svi dodaci i naknade koje joj sleduju.

podeli

Tv Banat
Maria i Ferenc Sabo su Sunčicu, Adama i Silviju dobili nakon uspešne vantelesne oplodnje. Rođeni su 20.decembra, carskim rezom, u 32.nedelji, sa 1050g, 1540g i 1580g. Danas su to tri srećne bebe koje lepo napreduju.

 Ferenc već ima kćerku iz prošlog braka, zbog čega se Maria već po izlasku iz bolnice, našalila kako bi volela da rodi još dece. Ferenc je, kaže, spreman.

Tv Banat

Vlajkovačke trojke svaki dan učine posebnim za svoje roditelje i baku Gordanu, sa kojom žive. Kažu da je posebno „veselo“ kad zaplaču u horu. Srećom, to se ne dešava često.

Ovo su inače, prve trojke rođene na teritoriji grada Vršca nakon više od 70 godina, zbog čega je gradsko veće u dogovoru sa gradonačelnicom napravilo presedan kad je u pitanju darivanje novorođenčadi:

To je, kako je istakla gradonačelnica, najmanje što su mogli da učine za ovu porodicu, a kako je majka neposredno pre trudnoće ostala bez posla, založiće se i da se taj problem reši.

Tv Banat

Gradonačelnica je dodala da je odluka o pomoći ovoj porodici doneta na osnovu inicijative Saveta MZ Vlajkovac, koji bi trebalo da bude primer ostalima za to kako se vodi briga o meštanima sela i njihovim potrebama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve