25. Maj 2020.

15:49 ČETVRTAK, 14. 03. 2019. - 15:49 Autor: Danijela Korać

PONUDA NA VRŠAČKOJ AGRICO PIJACI

Za pravoslavne vernike u toku je Vaskršnji ili Časni post.Kako se u toku ovih dana uglavnom konzumira posna hrana , voće povrće I riba mi smo proveravali kakva je ponuda na vršačkoj Agrico pijaci.

podeli

Tv Banat

Na Vršačkoj Agrico pijaci ,pored bogate I raznovrsne ponude voća I povrća kupaca malo ima. Iako su dani posta kada se I najviše kupuju veće količine ovih namirnica to po nižim cenama,prema rečima prodavaca ovih dana prodaja slabo ide.

Tv Banat

Tekst potpisa

U dane posta ipak najveca potražnja je za ribom koja se takodje po nepromenjenim cenama može naći na Agrico pijaci.Ovih dnaa najviše se prodaje oslić po ceni od 369 dinara , fileti od 286 dinara do 414 dinara , pastrmke po ceni od 596 dok kilogram skuše staje 252 dinara.U raznovrsnoj ponudi može naći I svež šaran po ceni od 385 dinara .

Tv Banat

Kako se u dane posta ne jede meso, mleko I mlečni proizvodi ,jaja samim tim I smanjen I unos proteina , vitamina ali I holestrola,nutricionisti savetuju da I prilikom odabira ali I pripremanja hrane budete oprezni I da odredjene namirnice koje ne unosite tokom posta nadomestite na adekvatan način.

Tv Banat

Pridržavali se posne hrane ili ne,nutricioninisti svakako savetuju da negujete zdrave stilove života , konzumirate sto više svežeg voća I povrća, unosite dovoljno količine tečnosti najviše vode kao I da budete fizički aktivni bar 30 minuta dnevno.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve