25. Maj 2020.

16:23 UTORAK, 12. 03. 2019. - 16:23 Autor: Marija Trišić

VRŠAČKI GRADSKI STADION OGRADOM ZAŠTIĆEN OD VANDALA

Vrščani više neće moći da šetaju i sede na tribinama Gradskog stadiona, sem u vreme odigravanja sportskih susreta. Podignuta je zaštitna ograda, kapije će uskoro biti zaključane, a pristup objektu imaće samo sportisti tokom treninga, ili za vreme utakmica i drugih manifestacija, kada će moći da im se pridruži i publika.

podeli

TV banat

Ovo je prvi posleratni stadion u staroj Jugoslaviji, podignut još 1948.godine, a projektovao ga je jedao od arhitekata koji su projektovali olimpijski stadion u Berlinu. Istovremeno, do nedavno je ovo bio jedini stadion u Srbiji na koji je mogao da uđe kad ko poželi. Naime, kako je samo teren bio ograđen, a tribine otvorene, stadion je često bio na meti huligana, koji su pravili veliku štetu ovom sportskom objektu, i svim njegovim korisnicima.

Pogledajte video:

TV banat - Akleksandar Stojaković

“Cepajući ogradu, razvaljujući stubove, praveći žurke koje su prelazile okvire normalnog ponašanja, bacajući staklene flaše na atletsku stazu, a znamo koliko je novca uloženo u tu atletsku stazu. A mi smo jedan od retkih gradova u Vojvodini koji ima stazu sa šest traka”, nabraja poslovođa Radne jedinice zelenilo JKP Drugi oktobar, Akleksandar Stojaković, ujedno i predsednik Sportskog saveza Vršca.

TV banat

Zato je konačno, sredstvima grada i komunalnog preduzeća kao upravljača, podignuta zaštitna ograda oko čitavog objekta, sa idejom da u budućnosti možda dobije i biletarnicu, ali da se definitivno nastavi pre više godina započeto uređenje tribina.

“Pre sedam-osam godina mi smo postavili hiljadu stolica na strain do gradskog parka. Od tih hiljadu stolica, možete I sami da vidite, ostalo je možda stotinak. Upravo su to ti huligani rasturili. Sledeći korak bi trebalo da bude ograda između tribina i atletske staze, koju se nadamo da ćemo uspeti da isfinansiramo i uradimo sad u toku letnjeg raspusta, i novih hiljadu stolica da se postavi, da stadion počne polako da liči na nešto. Pomoćni stadion ostaje i dalje ograđen u delu gde se odigravaju utakmice, a gornji prolaz koji najviše koriste najmlađi I đaci će ostati, s tim što se nadam da ćemo i to uspeti da popločamo i da ga spojimo sa Centrom Millennium I do ulice Stadionske”, dodaje Stojaković.

TV banat

U skladu sa raspoloživim sredstvima i mogućnostima, planira se i poostavljanje video nadzora na gradskom stadionu, što bi dodatno doprinelo njegovoj bezbednosti i zaštiti. Stadion, dakle, neće više biti otvoren za šetnju , kako su generacije Vrščana navikle, ali će i dalje biti na raspolaganju svim sportskim korisnicima – klubovima, pojedincima i školama, uz ideju da Sportski savez sačini plan i raspored korišćenja.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve