05. Jul 2020.

13:55 PETAK, 8. 03. 2019. - 13:55 Autor: Marija Trišić

UZ SAVETE ZA BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU – I CVET

A danas su pripadnici saobraćajne policije u Vršcu ženama vozačima uz savete o bezbednosti u saobraćaju, delili i – cveće.

podeli

Tv Banat

Rutinska kontrola saobraćaja uobičajena je pojava I na vršačkim ulicama, ali nijednom vozaču nije svejedno kada baš njega zaustave i zatraže dokumenta. Još kada vidite da je prošlo nekoliko vozila, a zaustavljau baš Vas, iako ste uredno vezali pojas, vozite propisanom brzinom, sa upaljenim svetlima, i poštujete sve propise. Ovoga puta – zaustavljane su samo dame za volanom, i to da bi, uz savete za bezbednost u saobraćaju, dobile i cvet kao znak pažnje povodom 8.marta, dana žena.

Na „meti“ saobraćajne policije danas nisu bile samo žene vozači, već sve učesnice u saobraćaju, ali su za, npr, prelazak ulice van pešačkog prelaza – ipak bile samo opomenute.

Tv Banat - Milan Zimonja

„Iako je uvreženo mišljenje da su žene lošiji vozači, podaci saobraćajne policije pokazuju da su one mnogo savesnije od muških kolega, koji su najčešći izvršioci saobraćajnih prekršaja. Nivo saobraćajne kulture kod žena mnogo je viši nego kod muškaraca. Uglavnom su žene te koje prenose određene obrasce ponašanja na decu, i samim tim direktno utiču na formiranje njihovih saobraćajnih navika, i zbog svega navedenog, saobraćajna policija želeli smo da im ovim gestom iskažemo zahvalnost i podstaknemo ih da se i ubuduće odgovorno ponašaju u saobraćaju“, ističe kapetan Milan Zimonja, zamenik komandira Saobraćajne policijske ispostave za Grad Vršac.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve