28. Maj 2020.

17:48 UTORAK, 5. 03. 2019. - 17:48 Autor: Danijela Korać

LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOSLJAVANJA

Prema podacima vršačke filijale NZS, broj nezaposlenih lica na teritoriji Grada Vršca, opština Plandište i Bela Crkva, smanjen je u odnosu na prethodne godine. I ove godine, predviđen je niz aktivnih mera zapošljavanja koje treba da taj broj dodatno smanje, a veliku podršku njihovoj realizaciji pruža i lokalna samouprava.

podeli

Tv Banat

U cilju smanjenja broja nezaposlenih lica, Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa lokalnom samoupravom sprovodi niz aktivnih mera.Zahvaljujući ovim merama tokom 2018. ali i prethodnih godina, smanjen je broj nezaposlenih, a trend smanjenja nastavljen je i početkom ove godine.

Tv Banat - Nataša Vulić

-Na evidenciji Nacionaln službe za zapošljavanje , filijale Vršac, na dan 28 februar 2019, imamo ukupno 7 762 lica, od toga u Vršcu 4006 u Beloj Crkvi 2664 u Plandištu 1092 lica nezaposlenih lica a u 2017 imali smo za 1472 manje nezaposlenih lica .Tokom 2016 bilo je ukupno 10 667 nezaposlenih lica , 2015 11 042 dok je 2014. godine na evidenciji naše filijale bilo ukupno 11 699 nezaposlenih lica, rekla je Nataša Vulić, direktorka filijale Vršac .

Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019 godinu koji je usvojen na poslednjoj održanoj sednici skupštine grada, po prvi put je obuhvatio i segment vezan za zapošljavanje Roma a lokalna samouprava će i ove godine nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti za čiju je realizaciju izdvojeno 3.000.000 dinara.

Tv Banat - Tatjana Nikolić

-Planirano je da se uz sufinansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sprovode I programi aktivne politike zapošljavanja prvenstveno mislimo na stručne prakse zatim subvecionisanje zapošljavanja ali I zapošljavanja teže zapošljivih grupa. Moram da napomenem da će I program javnih radova biti realizovan u ovoj godini ali iz sopstvenih prihoda, grada, iz razloga sto je po nacionalnom akcionom planu u ovoj godini predvidjeno samo sufinansiranje za opstine koje su iz trece I cetrvte grupe razvijenosti ,rekla je Tatjana Nikolić, član GV za resor socijalne i zdravstvene zaštite

Lokalnim akcionim planom predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 7,8 miliona dinara, od kojih će iz budžeta grada biti izdvojeno oko 5 miliona, a preostali iznos biće obezbeđen od viših nivoa vlasti .

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve