25. Maj 2020.

16:06 PONEDELJAK, 4. 03. 2019. - 16:06 Autor: Marija Trišić

MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO OPŠTINU BELA CRKVA

U prethodne dve godine dupliran je broj dece u sistemu školskog sporta, i danas ih je 170 hiljada, ali se aktivnosti Ministarstva omladine i sporta na tom polju ne zaustavljaju. Resorni ministar Vanja Udovičić, u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio je danas opštinu Bela Crkva, sa ciljem da se i na ovoj teritoriji poboljšaju uslovi za bavljenje sportom.

podeli

Tv Banat

Kroz razgovore sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima, ministar Udovičić imao je priliku da se upozna sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike Vlade Srbije, a razgovarano je i o mogućnostima za dalja ulaganja i podršku lokalnoj samoupravi na ovom polju.

Tv Banat

Nakon toga ministar se na terenu družio sa stručnim kadrom i mladim sportistima iz osnovne škole Dositej Obradović.

 
Tv Banat - Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta

“Želim da se zahvalim i predsedniku opštine koji je uspeo za ovaj period I da stabilizuje opštinu, ali i da najmlađima ponudi sport kao izbor, prvenstveno vraćajući fiskulturne sale u funkciju, radeći na izgradnji nove sportske infrastrukture, prvenstveno sale i hale za školu, ali i razvijanju cikloturizma kao načina privlačenja stranih i domaćih turista, razvijanju sporta i sportskih objekata. i to sa budžetom koji ima, i pokazao da racionalnim ponašanjem i racionalnim sagledavanjem prioriteta, možete da uradite mnogo”, istakao je ministar Udovičić.

Tv Banat - Darko Bogosavljević, predsednik Opštine Bela Crkva

“Razgovarali smo i o mogućnostima razvoja, kako sporta tako i sportskog turizma, o biciklističkim stazama, zahvalili smo se na odluci o izgradnji sportske hale koja nam predstoji, i razgovarali smo o mogućnostima budućeg razvoja sporta u smeru naših jezera i reka koje imamo na ovoj teritoriji, da zaista spojimo sport sa turizmom”, dodao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Tv Banat
Ovom prilikom školi su uručeni sportska oprema i rekviziti, čime je nastavljena realizacija plana ministarstva da na taj način opremi 25% fiskulturnih sala širom zemlje. Ova donacija značiće, kako je istaknuto, svim sportistima:
 
Tv Banat -

Adriano Juga, direktor OŠ Dositej Obradović Bela Crkva

Ukupno 251 učenik osnovne škole koristi ovu salu, za nastavu fizičkog, i još oko 300 korisnika za razne sportske aktivnosti – vaterpolo, fudbal, košarka… Dobili smo nove golove za mali fudbal, dobili smo table, mrežice, lopte, i to će izuzetno koristiti I učenicima naše škole i korisnicima sale kojih ima dosta. “U zdravom telu zdrav duh”, što bi se reklo, još jednom hvala ministru, hvala lokalnoj samoupravi”, poručio je direktor škole Adriano Juga.

Ministar je sa domaćinima obišao i fudbalski stadion, i donirao sportsku opremu i FK Bak, koji ove godine proslavlja čitav vek postojanja. Predsednik opštine upoznao je ministra i sa idejama za uređenje stadiona, kako bi se obezbedili još bolji uslovi za treninge i utakmice ovog belocrkvanskog kluba.

Pogledajte video.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve