29. Maj 2020.

10:51 UTORAK, 16. 10. 2018. - 10:51 Izvor: Tv Banat

NOVI APARAT ZA FIZIKALNU MEDICINU

U službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja Vršac danas je predstavljen novi aparat za fizikalnu terapiju, nabavljen od sredstava samodoprinosa. Osim toga, bilo je reči o investicijama u Dom zdravlja u prethodnom periodu, kao i o planovima za budućnost ove ustanove.

podeli

Tv Banat
Tekst potpisa

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nabavila je dva nova artromat aparata vredna 2,3 miliona dinara, a u junu i novi shock-wave aparat čija je vrednost oko 2,5 miliona. To će znatno olakšati rad službe, u kojoj jedan lekar i 8 terapeuta dnevno obave 40-ak ambulantnih pregleda i 120 terapijskih tretmana, a sa ovim novim aparatom, pacijenti poboljšanja osećaju već posle 5/6-tretmana.

“Maksimalni broj tretmana konkretno za petni trn je deset, ali oni već posle šestog tretmana kažu da ne osećaju nikakve bolove, a kumulativni efekat terapije posle prestanka davanja je još šest meseci. Koristeći aparat za šok-vejv terapiju, mi praktično ne moramo da kombinujemo to sa fizikalnim procedurama koje smo do sad imali.”, objašnjava dr Danijela Radošević, načelnica Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Ovo nisu jedine investicije u Dom zdravlja u poslednje dve godine. Direktorka Doma zdravlja podsetila je da je otvorena škola roditeljstva, da su nabavljena nova vozila za SHMP, ali i da je konačno je renovirana i otvorena stara garnizonska ambulanta. Tu, kažu, nije kraj ulaganjima:

“Mi smo se dogovorili u saradnji sa lokalnom samoupravom da se još jedna takva ambulanta u najskorije vreme, koliko je moguće, otvori na Margitskom naselju. Mislim da nećemo tu stati, i Guduričko naselje zaslužuje jednu takvu ambulantu”, dodala je direktorka Doma zdravlja drRodika Petku.

U pomenuto unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga uloženo je do sada više od 70 miliona dinara, mahom iz sredstava samodoprinosa, i uz podršku Grada:

“Odgovornošću menadžmenta i dobrom saradnjom, sve potrebe građana kada se prepoznaju na vreme – za vrlo kratak period mogu se realizovati. Neminovno je da su sredstva neophodna, ali se ulaganje koje smo mi preusmerili na ovaj način pokazalo kao vrlo zadovoljavajuće, i ima pozitivan efekat na naše pacijente”, istakla je članica gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Tatjana Nikolić.

Još jedna potvrda dobre organizacije i planiranja, jeste i poslednja akreditacija ustanove, na maksimalnih 7 godina.

Pogledajte prilog:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve