18. Jul 2019.

16:23 UTORAK, 12. 02. 2019. - 16:23 Autor: Marija Trišić

UNIJA STUDENATA VRŠCA IMA OZBILJNE PLANOVE I ZA OVU GODINU

Unija studenata Vršac sa svojim aktivnim radom započela je leta 2013. godine. Od osnivanja do danas realizovani su brojni projekti sportskog, edukativnog, zabavnog, humanitarnog i kulturno – umetničkog karaktera, ali je osnovni razlog postojanja i cilj Unije ostao isti_ okupljanje studenata i omladine i rešavanja njihovih problema.

podeli

Početak godine simboličan je i novi početak Unije studenata Vršca, jer sada njome upravljaju nova lica. Zapravo, nove su im samo funkcije, jer su u pitanju već dobro poznati članovi, objašnjavaju u Uniji.

 

Tv banat - Marina Nešić, koordinator sektora društvenih aktivnosti

Članovi Unije studenata Vršca do sada su uspešno realizovali brojne radionice, javne tribine, okrugle stolove, sportske turnire, humanitarne akcije, žurke. Sa ciljem da se rad precizira i stvore jasni ciljevi, odlučeno je da se baziraju na jednom letnjem i jednom zimskom projektu, na kojima će članovi raditi tokom godine. Aktivnosti počinju već u narednim nedeljama

Tv banat - Rastko Mrđa, sekretar Unije studenata Vršac

U svim projektima koje realizuje Unija studenata, važnu ulogu imaju srednjoškolci. Zbog toga je odlučeno da od sada i oni imaju pravo glasa, čime postaju ravnopravni članovi Unije u okviru sektora za srednjoškolce.

Tv banat - Miljana Nikolić, predsednica Unije studenata Vršac

Kako najveći broj mladih Vrščana studira u drugim gradovima, često su članovi drugih studentskih organizacija, pa ova lokalna broji svega 30-ak aktivnih članova studenata. To ih ne sprečava da sa puno optimizma i volje rade na ostvarivanju planova, a sve aktivnosti Unije mogu se pratiti na zvaničnom portal, i profilima na društvenim mrežama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura