25. Maj 2020.

10:40 PONEDELJAK, 11. 02. 2019. - 10:40 Izvor: Tv Banat

ODLIKOVANJA PREDSEDNIKA RUMUNIJE DOBITNICIMA URUČENA U VRŠCU

Krajem prošle godine, predsednik Rumunije Kalus-Werner Johanis, odlikovao je četiri ustanove i organizacije u Srbiji. Priznanja su im uručena u Generalnom konzulatu Rumunije u Vršcu.

podeli

Tv Banat

U Generalnom konzulatu Rumunije u Vršcu, priređena je svečanost na kojoj su dobitnicima uručena odlikovanja predsednika Rumunije. Uvažavajući značajne napore koje ulažu Rumuni sa ove strane granice u očuvanju jezika, običaja i identiteta, priznanje je dobila Novinsko izdavačka ustanova Libertatea iz Pančeva – za zasluge na unapređenju kulture, Orkestar Lira iz Torka odlikovan je za promociju muzike, a za promociju scenske umetnosti - manifestacija Pozorišni Dani Rumuna u Vojvodini i Veliki Festival Folklora Rumuna iz Vojvodine.

Tv Banat

Uručujući priznanja dobitnicima, generalni konzul Rumunije u Vršcu, George Dinu, istakao je da ona ne pripadaju samo ovim institucijama, već su zasluga svih ustanova, udruženja i ljudi koji u njima rade. „Svi Rumuni sa ovih prostora zaslužni su za ova odlikovanja, i svima se ovom prilikom zahvaljujem“, istakao je generalni konzul.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve