18. Jul 2019.

15:55 PETAK, 8. 02. 2019. - 15:55 Autor: Jovana Božić

JOŠ JEDNO POMAGALO OBEZBEĐENO AKCIJOM „SAKUPI HUMANI ČEP“

Zahvaljujući akciji Sakupi humani čep, obezbeđeno je još jedno pomagalo. Invalidska kolica Udruženje Parakvad je ovoga puta doniralo Ambulanti Doma zdravlja u Velikom Središtu.

podeli

Tv Banat

U akciji „Sakupi humani čep“ učestvuje preko 130 pravnih lica, i oko 30 hiljada građana, među njima su i deca iz svih škola i vrtića.Udruženje Parakvad nastavlja da dodeljuje pomagala seoskim ambulantama,pa su ovoga puta invalidska kolica donirana ambulanti u Vlajkovcu. Velika količina čepova uvek stiže i iz vrtiča „Branko Radičević“, tim povodom udruženje je ovoga puta posetilo vrtić u Velikom Središtu.

Tv Banat
Ovo je jedan od načina da se deca upoznaju i približe osobama sa invaliditetom, ali i da od malena steknu dobre navike i nauče se da učestvuju u humanitarnim akcijama.
Tv Banat
Za invalidska kolica koja su donirana ambulanti u Vlajkovcu sakupljeno je 980 kilograma, odnosno 441 hiljada čepova, a u Domu zdravlja kažu da nijedna vrsta pomoći nije suvišna.

Ovo je samo jedno od mnogih pomagala koja su do sada donirana a svako je kupljeno uz pomoć akcije koja spaja humanitarne i društveno odgovorne organizacije, i podiže svest građana o potrebi zaštite životne sredine i solidarnosti sa drugim osobama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vremeplov