25. Maj 2020.

10:59 ČETVRTAK, 11. 10. 2018. - 10:59 Izvor: Tv Banat

POČELA GODINA NA VISOKOJ ŠKOLI MIHAILO PALOV

Nova akademska godina počela je pre par dana na svim fakultetima i višim školama u Srbiji. Na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače Mihailo Palov u Vršcu, studente očekuju i nove mogućnosti za usavršavanje u zemljama Evrope.

podeli

Visoka škola Mihailo Palov uključena je u realizaciju projekata drugih visokoškolskih ustanova, a učestvovali su i u TEMPUS programu u kojem su bili lideri. Sada se uključuju u ERASMUS + program, projektom gradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, na nivou studentske razmene i razmene nastavnog osoblja:

“Tu imamo saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Rumuniji, Sloveniji, Norveškoj, i sa njima to uspešno realizujemo, a pored toga, uključeni smo i uključujemo se I u onu drugu liniju ERASMUS+ programa, a to su strukturni projekti, odnosno veći projekti gde se radi I na unapređivanju nastavnog procesa, uslova rada, I tako dalje”, objašnjava sekretar Visoke škole Eugen Činč.

Tv Banat

Zahvaljujući ovom programu, studenti će ponovo imati priliku da kroz programe mobilnosti studiraju u Evropi. Dokaz uspešnosti ovih programa je želja svih studenata koji su već bili na razmeni da u njoj ponovo učestvuju, a o svojim pozitivnim iskustvima svedoči i jedna diplomirana vaspitačica koja je upravo završila studije na ovoj školi:

“Ja sam imala prilike da dva puta učestvujem u programu ERASMUS+, i dva puta sam odlazila u Rumuniju, prvi put u Arad, a drugi put sam boravila u gradu Alba Julija, i sve ukupno, moj boravak tamo je trajao 12 meseci. Svakako je to bilo jedno sjajno iskustvo, iamli smo odličnu saradnju sa profesorima, sa kolegama na njihovom univerzitetu, ali isto tako smo se sjajno družili, upoznala sam dosta novih ljuid sa svih strana sveta, i drage volje bih sve to ponovila”, navodi Milena Reković.

Studenti kroz ove programe imaju priliku da se upoznaju sa kolegama iz raznih zemalja, različitim sistemima studiranja i polaganja ispita, uz mogućnost dobijanja stipendija na stranim univerzitetima. Takođe, svi ispiti koje studenti polože tokom razmene, priznaju im se po povratku po određenoj proceduri.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve