25. Maj 2020.

15:47 SREDA, 10. 10. 2018. - 15:47 Izvor: Tv Banat

SKRIVENO LICE UMETNOSTI U HOLU GRADSKE KUĆE

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja u holu gradske kuće otvorena je izložba Odeljenja radne terapije Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović”.

podeli

Autori izloženih radova su pacijenti koji deo svog lečenja provode I na Odeljenju radne terapije Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr.Slavoljub Bakalović”.Dokazano je da je slikanje pravi vid terapije a kroz ova dela se vidi I skriveno lice umetnosti.

“Ovo su slike naših umetnika,koji jesu akademski slikari ali imaju neki vid mentalne bolesti, koji su svojom kreativnošću, ekspresivnošću, svojim stanjem raspoloženja, svojom energijom, svojom voljom, svojim emocijama uradili nešto što je slika.“ rekla je dr Tatjana Voskresenski, direktorka SBPB Dr Slavoljub Bakalović Vršac.

 
Tv Banat

Svi radovi na izložbi su pozitivni I vedri, a doktori kažu da putem slike, na neki način, bolje prate stanje I mentalno zdravlje pacijenata, pa je tako na ovoj izložbi potvrđeno da slika može biti lek.

“Sigurna sam da je to dobar način I metoda njihovog lečenja, ali sam sigurna da će one poslužiti kao lek I mnogim drugima. Izložba je otvorena za sve naše sugrađane I ja ih pozivam, zaista će imati šta ovde da vide. “ izjavila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Stvaralački entuzijazam I ambicija menadzmenta Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti prenela se I na njihove ostale saradnike,a ova izložba jasan je pokazatelj da se njihov trud I te kako isplatio.

“Sigurna sam da se ta pozitivna energija kojom oni zrače i žele da što više I što bolje izleče pacijente, prenosi se uopšte na ambijent te bolnice, I ove slike su rezultat toga. Ja bih prosto volela da se svi bavimo slikanjem I da nam svet bude obojen ovako lepim bojama.” rekla je dr Snežana Bojanić, pom.pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Izložba je otvorena I narednih dana, pa se svi građani mogu upoznati na koji način pacijenti radne terapije izražavaju svoje emocije I ispoljavaju svoju kreativnost.

Pogledajte prilog:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve