28. Maj 2020.

16:09 PETAK, 14. 12. 2018. - 16:09 Autor: Marija Trišić

ZIMSKE SLUŽBE

U Južnom Banatu sneg je već počeo da pada, a meteorolozi za vikend najavljuju i obilnije padavine uz formiranje snežnog pokrivača. Zimske službe u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu, spremne su da odmah reaguju u slučaju potrebe.

podeli

Tv Banat
Na teritoriji Opštine Plandište, za održavanje puteva u zimskom periodu, zaduženo je JKP Polet, iz kojeg poručuju da su na vreme pripremili i ljudstvo i mehanizaciju, i dovoljne količine soli za posipanje puteva. Ni ove godine ne očekuju nikakve probleme:

“Prošla godina je bila blaga, pretprošla je bila na momente opasna, bilo je snegova malo više, ali sve je funkcionisalo. Dok su druge opštine, poput Sečnja i Alibunara, čini mi se, proglašavale vanredne situacije, Opština Plandište to nije radila“, navodi direktor JKP Polet Milan Selaković.

Da ne treba da brinu ni Vrščani – poručuju i iz Zimske službe JKP Drugi oktobar. NA ovim poslovima biće angažovano 65 radnika i 11 vozila, plus četiri dodatna za vanredne prilike, a obezbeđeno je 400 tona soli, 30 kubika rizle, i 12.000 litara kalcijum hlorida za posipanje trotoara i pešačkih staza.

„Mi ćemo se starati o lokalnim putevima i ulicama u ukupnoj dužini od 147 km, i spremni smo da blagovremeno reagujemo na sve uslove koji se budu pojavili, kao i na 8 km gradskih ulica koje su u nadležnosti JP Putevi Srbije, i ako oni ne budu mogli da blagovremeno reaguju, mi ćemo preuzeti tu odgovornost i očistiti i te puteve“, kaže šef zimske službe JKP Drugi oktobar Dragan Ninković.

Spremni su kažu i u Opštini Bela Crkva, gde su ovi poslovi povereni preduzeću Belocrkvanski komunalac. Iz sve tri službe podsećaju i građane na njihovu obavezu da sneg i led očiste i ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve