06. Decembar 2022.

11:33 UTORAK, 6. 07. 2021. - 11:33 Autor: Ana Marić

“SUNCE VRŠCA” OAZA VRŠAČKIH MALIŠANA

Udruženje roditelja dece i odraslih sa invaliditetom “Sunce Vršca” pokrenuli su i osnovali sami roditelji iz potrebe da njihova deca vreme u popodnevnim satima ispune igrom i druženjem Naime, s obzirom na to da u Vršcu ne postoji Dnevni boravak za decu sa poteškoćama u razvoju vreme nakon završetka škole za ove mališane i njihove roditelje trebalo je ispuniti kvalitetnim aktivnostima.

podeli

Radionice su organizovane tri puta nedeljno u trajanju od po dva sata , u igraonici Kids Park u Gradskom parku, pod nadzorom licenciranih pratioca i besplatne su za sve članove Udruženja. Sve aktivnosti koje sprovodi Udruženje je u cilju socijalizacije I vidljivosti mališana sa poteškoćama u razvoju kako bi društvo u celini odgovorilo njihovim potrebama. Samoorganizovanje daje prostora i mogućnosti da se društvu skrene pažnja na potrebe dece I roditelja.

Tv Banat

Prvo polugodište rada Udruženja i kraj školske godine obeležen je dodelom poklon paketa .Školski pribor za narednu godinu spremio je Kids Lend a pored slatkiša I piknika mališani Sunca Vršca još jedno popodne obeležili su druženjem i planovima za dane leta.Očekuje ih terapijsko jahanje i vreme provedeno u prirodi i sve to dok ne ostvare svoj krajnji cilj, kupovinu seoskog imanja za boravak i radnu terapiju.To bi ujedno bio prvi korak u formiranju njihove “male porodice” u kojoj bi živeli i radili kad odrastu , kako bi se izbegle ustanove i sproveo human način odnosa prema njima koji mogu biti od koristi i sebi i društvu.

Tv Banat

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve