30. Septembar 2022.

13:28 UTORAK, 29. 06. 2021. - 13:28 Autor: Ana Marić

BANATSKI SLADOLED SA MAKOM

Mak je sinonim za kolače u Vojvodini, a Banatska štrudla sa makom neizostavna nakon nedeljnog ručka. U Vršcu su poslastičari otišli dalje i napravili sladoled sa makom. Sledi priča o jednoj od najstarijih poslastičarnica u zemlji i sladoledu sa makom .

podeli

Šest generacija porodice Đorđević su poslastičari, majstori za dobar ,domaći sladoled i kolače. Iako svi imaju diplome poslastičara i majstorska pisma, datum kaže i da je svako od njih završio u drugoj državi počev od Kraljevine Austrougarske do danas. Zanat se kroz generacije usavršavao trudeći se da uvek imaju u ponudi nešto novo ,neobično. Tako je i nastao sladoled sa makom, poslastica koja podseća na Banat i bakinu štrudlu sa makom.

Tv Banat

Od kad je Trga u Vršcu otad i poslastičarnica Đorđević ,grad se menjao i rastao oni su ostali.Isti kao što su oduvek i bili ,i zato su večita inspiracija filmadžija .Ovde su snimane serije „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Nepobedivo srce“ .Šarm starog Vršca preneo se i na platno.Sačuvan za neke nove klince koji će detinjstvo pamtini po sladoledu kod Đorđevića.

Tv Banat

Ukus čini sladoled drugačijim ,a sladoled kod Đorđevića kod vrščana je tadicija.Neke ukuse međutim ne treba menjati pa se tako i oni trude da održe stare recepte na kojima su odrasle generacije.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve