30. Septembar 2022.

15:30 PONEDELJAK, 28. 06. 2021. - 15:30 Autor: Ana Marić

BANATSKI SLADOLED SA MAKOM

Mak je sinonim za kolače u Vojvodini, a Banatska štrudla sa makom neizostavna nakon nedeljnog ručka. U Vršcu su poslastičari otišli dalje i napravili sladoled sa makom. Sledi priča o jednoj od najstarijih poslastičarnica u zemlji i sladoledu sa makom .

podeli

Šest generacija porodice Đordđević su poslastičari, majstori za dobar ,domaći sladoled i kolače. Iako svi imaju diplome poslastičara i majstorska pisma, datum kaže i da je svako od njih završio u drugoj državi počev od Kraljevine Austrougarske do danas.Zanat se kroz generacije usavršavao trudeći se da uvek imaju u ponudi nešto novo ,neobično.Tako je i nastao sladoled sa makom ,poslastica koja podseća na Banat i bakinu štrudlu sa makom.

Tv Banat

I nije mak jedini dodatak koji čini sladoled posebnim, da svaka kuća miriše na kolače sa cimetom podsetili su nas majstori zanata.

Tv Banat

Od kad je Trga u Vršcu otad i poslastičarnica Đorđević ,grad se menjao i rastao oni su ostali.Isti kao što su oduvek i bili ,i zato su večita inspiracija filmadžija .Ovde su snimane serije „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Nepobedivo srce“ .Šarm starog Vršca preneo se i na platno.Sačuvan za neke nove klince koji će detinjstvo pamtini po sladoledu kod Đorđevića.

Tv Banat

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve