16. Avgust 2022.

15:17 NEDELJA, 31. 01. 2021. - 15:17 Izvor: Telegraf

Milan Popović donirao 100.000 evra za stanovnike Banije: "Ja sam u duši još uvek Jugosloven"

"Ko će kome da pomogne ako neće komšija komšiji ili sused susedu. Govorim to zato što smo godinama zajedno sarađivali i živeli u istoj državi. Mi bi trebalo svi jedni druge da pomažemo", rekao je Popović

podeli


Milan Popović je preko ambasade Republike Srbije u Zagrebu i Srpskog narodnog vijeća donirao 100-000 evra stradalom stanovništvu na Baniji.

 

Popovićevom donacijom nabavljeno je 25 kontejnera za privremeni smeštaj, od kojih su prva dva u četvrtak stigla u Lekenik.

Svi su opremljeni sanitarnim čvorovima, kuhinjama i instalacijama, tako da se ljudi mogu odmah useliti u njih. U tom kontingentu je i šest većih kontejnera, koji uz glavnu jedinicu imaju još dve prostorije, što će omogućiti smeštaj većim porodicama.

Kontejnere je u četvrtak zamenici predsednika SNV-a Dragani Jeckov u Lekeniku, u kampu Stožera civilne zaštite za otklanjanje posledica potresa, svečano uručio otpravnik poslova ambasade Republike Srbije Davor Trkulja, koji je tom prilikom pozvao i druge donatore da pomognu stradaloj Baniji.

Podsetio je da je Vlada Republike Srbije donirala milion evra hrvatskoj Vladi, Grad Beograd 100.000 eura Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, pokrajinska Vlada preko svog Fonda još 50.000 eura, a tu su i brojne firme koje su pomogle stradalima.

- Ne volim da komentarišem dodatno ovakve stvari. Trebamo pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć. Svi smo obavezni pomoći ljudima u nevolji - rekao je Popović za portalnovosti.

- Ja sam u duši još uvek Jugosloven i to je za mene human i normalan gest. Ko će kome da pomogne ako neće komšija komšiji ili sused susedu. Govorim to zato što smo godinama zajedno sarađivali i živeli u istoj državi. Mi bi trebalo svi jedni druge da pomažemo Kažem to kao Jugosloven, odnosno kao jugonostalgičar - dodao je.

(Telegraf.rs)

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve