31. Maj 2020.

16:35 PONEDELJAK, 10. 12. 2018. - 16:35 Autor: Marija Trišić

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA OBELEŽEN I U VRŠCU

Danas se širom sveta obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, kao podsetnik da svaki čovek ima pravo na život, slobodu i sigurnost, na načelo jednakosti i ravnopravnosti, na dostojanstvo. Od donošenja najhumanijeg zakona u istoriji čovečanstva – Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, prošlo je punih 70 godina, a Ujedinjene nacije uputile su ljudima širom sveta poziv da „ustanu za ljudska prava“. U Gradskoj kući u Vršcu, Ženska odbornička mreža je održala tribinu sa temom „Ljudska prava“.

podeli

Tv Banat
Obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava u Vršcu počelo je u holu Gradske kuće, gde su svoje literarno stvaralaštvo predstavile dve mlade Vrščanke u invalidskim kolicima, a razgovor na temu prava osoba sa invaliditetom nastavljen je i u svečanoj sali na spratu. Govoreći o tome šta je sve u Vršcu urađeno po pitanju unapređenja njihovog života i prava, posebno je istaknuto da je njihovim potrebama konačno prilagođena i ova zgrada:

Današnjom tribinom obeležen je i završetak kampanje „16 dana borbe protiv nasilja nad ženama“, uz podsećanje da je pravo na život jedno je od osnovnih ljudskih prava, a da je ove godine u našoj zemlji, u partnerskom nasilju ubijeno više od 30 žena.

 Na tribini je bilo reči i o sistemu rada i procedurama rešavanja slučajeva nasilja, ali i o različitim vidovima terapija koje mogu biti od velike pomoći tokom oporavka i osnaživanja žrtava.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve