28. Maj 2020.

12:48 PONEDELJAK, 10. 12. 2018. - 12:48 Autor: Marija Trišić

IZMENE REDA VOŽNJE - ŽELEZNICA

Svake godine na teritoriji Evrope, a samim tim i u našoj zemlji, u železničkom saobraćaju dolazi do izmena u redu vožnje. Najnovije su stupile na snagu juče, 9.decembra, i odnose se na dva polaska iz Vršca, a tu su i druge novine, za najmlađe.

podeli

Tv Banat
Za putnike na relaciji Vršac – Pančevo - Beograd, i dalje je aktuelno pet polazaka, s tim što voz koji je iz Vršca kretao u 5:00h sada polazi u 04:48, a polazak u 14:21 pomeren je na 14:50, i saobraća do stanice Beograd centar.

„U prethodnom redu vožnje, odnosno po prethodnoj izmeni, on je saobraćao do stanice Krnjača ukrsnica. Sada toga nemamo, većč kao i preostala četiri para vozova, i taj peti par saobraća do tsnaice „Beograd centar“, objašnjava Dušan Pavlica, šef OJ Vršac za Saobraćajno-komercijalne poslove, Srbija VOZ a.d.

Iako je red vožnje, zbog radova na relaciji Pančevo glavna stanica – Pančevački most, u prethodnom periodu imao česte izmene, broj prevezenih putnika je premašio očekivanja u 2018.godini. Ostvareni transportni prihod u septembru ove godine za 30% je veći nego u istom mesecu prethodne godine

“Broj prevezenih putnika je za 62 % veći, a ostvaren transportni prihod od prodaje karata kod konduktera u vozu veći je za 72% nego u septembru 2017.godine”, navodi Pavlica.

Zbog ovakvih rezultata, većina radnika je nagrađena, a najboljim kondukterom na mreži proglašen je Željko Milanko. Zadovoljstvo uslugom potvrđuju i putnici:

U ovom mesecu jedna novina očekuje i mališane: po prvi put organizovan je Novogodišnji voz, koji će, na relaciji Vršac – Alibunar – Vršac, do kraja decembra redovno saobraćati u dane vikenda, sa polaskom u 12h.

„On je veliko iznenađenje na radost naših najmlađih korisnika, gde će biti dodela novogodišnjih paketića, čija će cena biti 400 din, kao i karta za decu koja će koštati 400 din.“, najavljuje Pavlica.

Vožnju Novogodišnjim vozom moguće je organizovati i radnim danima, ukoliko se prijavi grupa od najmanje 50 putnika, rezervacija je obavezna vikendom 24 sata, a radnim danima 48 sati ranije, a sve dodatne informacije dostupne su na brojeve telefona 013/801-015 i 064/835-64-35.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve