23. Januar 2021.

16:47 PETAK, 16. 10. 2020. - 16:47 Autor: Ana Marić

OZAKONJENJE ROMSKIH OBJEKATA

Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, YUCOM i Grada Vršca, u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa”,po osnovu potpisanog sporazuma o saradnji iz 2019. godine,nastavili su realizaciju aktivnosti koje su vezane za podršku ozakonjenja romskih objekata u Vršcu.

podeli

U okviru novootvorene Mreže zajedničke saradnje za socijalnu inkluziju Roma i pomoć pri zapošljavanju sprovode se i aktivnosti na ozakonjenju stambenih objekata u podstambenim romskim naseljima.

Predstavnici YUKOMa prethodnih dana obišli su romska naselja i u direktnom razgovoru sa stanarima predstavili date mogućnosti  legalitacije i način sprovodjenja.

Tv Banat
 

Pored toga od 1.oktobra ,nakon završetka projekta Integrisana podrška pri zapošljavanju Roma, deset geronto-domaćica koje su prošle obuku počelo je sa radom.Sledi obuka iz oblasti Zaštite životne sredine za sakupljače sekundarnih sirovina koji će dobiti HTZ opremu I motocikle sa prikolicom kako bi njihov rad bio ne samo ozvaničen već I bezbedan.Do sada  su realizovane obuke iz više različitih oblasti I dodeljeno ukupno šezdeset sertifikata.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve