27. Oktobar 2020.

14:40 PETAK, 18. 09. 2020. - 14:40 Autor: Ana Marić

BORAVAK U DOMU UČENIKA UZ MERE ZAŠTITE

Dom učenika i studenta u Vršcu ove školske godine radi u izmenjenim organizacionim uslovima u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete.Kapacitet Doma smanjen je za 13 oro učenika i sada su na boravku njih 147oro podeljenih u dve grupe.

podeli

Pedeset posto učenika od ukupnog broja može da boravi u Domu  ,uz poštovanje svih mera zaštite.Podeljeni su u dve grupe ,smenjujući se na nedelju dana u skladu sa programom škole koje pohadjaju.Sledeću nedelju nastavu prate on line od kuće kada dolazi druga grupa učenika na predavanja i vežbe .

            Dom je pre useljenja okrečen i dezinfikovan a roditelji su potpisali saglasnost da će dete preuzeti u slučaju da se ispolje zdravstvene tegobe i predali potvrdu o zdravstvenom stanju deteta.

Pored toga učenici sami svakodnevno vode brigu o svom zdravlju.

Zabranjene su posete u sobama i okupljanja,nema trenutno sprotskih sekcija, a Ishrana u Domu organizovana je uz sve mere opreza.

Odredjena je i soba za izolaciju,u slučaju oboljevanja,a roditelji su dužni da dete preuzmu u roku od 24h.Mesec septembar posvećen je pedagoškom i vaspitnom radu sa učenicima a sve u cilju upoznavanja sa merama za zaštitu zdravlja.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve