27. Oktobar 2020.

15:13 PETAK, 5. 06. 2020. - 15:13 Autor: Ana Marić

OBELEŽEN DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Svetski dan zaštite životne sredine 5.jun svake godine obeleže zajedničkom akcijom Grad Vršac,Javno komunalno preduzeće „Drugi oktobar“ i Planinarsko drštvo „Vršačka kula“.Ove godine akcijom čišćenja platoa na Guduričkom vrhu,najvišem vrhu Vojvodine.

podeli

Pogled koji se pruža sa Guduričkog vrh privlači ne samo planinare i šetače već intrigira sve posetioce Vršca.Udruženom akcijom očišćen je plato kod vidikovca a sledi postavljanje mobilijara i zamena dotrajale platforme.

Akciju uredjenja vršačkog brega zajadeničkim inicijativima sprovode grad Vršac,Komunalno preduzeće i Planinarsko društvo „Vršačka kula“ a svake godine po dogovorenom planu i programu zadaju sebi cilj.

Obeležavanje staza radi se po utvrdjenim pravilima koje mogu da prate i iskusni planinari ali i obični šetači.

Do sada je obeleženo 62km staza ,ovogodišnja akcija odnosi se na raskršća ,obeležavanje i informisanje za planinare ali i turiste.

Akcije čišćenja nastaviće se i dalje ,kontinuiranom dinamikom, a obeležavanje staza značiće svima koji posete vršački breg.Znakovi kraj puta učiniće im šetnju zanimljivijom,uz pomoć njih do cilja ne moraju uvek istim putem.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Sport

Emisije

Pogledaj sve