25. Maj 2020.

15:04 UTORAK, 4. 12. 2018. - 15:04 Autor: Marija Trišić

“OTVORENO SRCE SVETA” OBELEŽILO MEĐUNARODNI DAN OSI U DOMU UČENIKA

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, članovi udruženja " Otvoreno srce sveta" posetili su sinoć Dom učenika srednjih škola Vršac. Nakon upoznavanja đaka sa značajem ovog datuma, članovi udruženja izveli su inkluzivnu predstavu "Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba", a zatim je održana i kreativna radionica za sve prisutne.

podeli

Tv Banat

Za početak ovog druženja, volonterke Udruženja Otvoreno srce sveta su kroz kratku prezentaciju upoznale stanare Doma učenika sa pojmom invaliditeta, osnovnim problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, i time šta svako kao pojedinac može uraditi da se one u svakodnevnom životu osećaju prijatnije i prihvaćenije:

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji i ovakvim okupljanjima, jedna od važnijih tema u Domu – inkluzivno vaspitanje – uspešno se realizuje na obostrano zadovoljstvo:

Za članove Udruženja Otvoreno srce sveta, dragocena je i mogućnost da pokažu šta sve mogu i umeju. Ovoga puta to su učinili kroz predstavu “Od kolevke pa do groba najlepše je đačko dobva”, za koju su nagrađeni velikim aplauzom.

Tv Banat

I ovoga puta na kreativnoj radionici napravili su nekoliko panoa sa porukama Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a još su značajnija novonastala prijateljstva, koja su zapravo jedna od najvećih vrednosti ovakvih okupljanja.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve