08. Jul 2020.

12:39 ČETVRTAK, 28. 05. 2020. - 12:39 Autor: Zorana Topolić

NA TERITORIJI OPŠTINE ALIBUNAR POSAĐENO VIŠE OD 3200 SADNICA

Opština Alibunar je u saradnji sa resornim ministarstvom izdvojila određena sredstva i kupila sadnice, odnosno 3200 sadnica koje su posađene na teritoriji cele opštine Alibunar.

podeli

: Zelenila nikada nije dovoljno, pa je tako Opština ALibunar po svim naseljima, naročito obodima naseljenih mesta posadila više od 3000 sadnica, jer kao što je poznato Banat je devastiran što se samih šuma tiče. Tako da su država i resorno ministarstvo prepoznali potrebu da se stavljaju novi zasadi šume, kao i lokalna samouprava opštine Alibunar.

Nove sadnice nalaze se  u porti rumunske pravoslavne crkve u Nikolincima, kao i u parkovima. Posađene su sadnice breze, sibirskog bresta, platina i još mnogih drugih vrsta u zavisnosti od terena sadnje prilikom čega je konsultovana I struka.

Kišni period tokom jeseni prošle godine, zaustavio je na neko vreme sadnju, jer su se poštovali i saveti struke. Ove godine na jesen sadnja će biti nastavljena jer je obezbeđena ista količina sadnica, ali I ovakve akcije su preka potreba jer bez zelenila nema života.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve