28. Maj 2020.

15:12 PONEDELJAK, 3. 12. 2018. - 15:12 Izvor: Lovačko udruženje "FAZAN"

40 GODINA POBRATIMSTVA LOVAČKIH UDRUŽENJA

Lovačko udruženje „Fazan“ Vršac i lovačko udruženje „Jasenica-Jug“ Smederevska Palanka - sekcija Ratare, proslavili su 40 godina pobratimstva.

podeli

 
Autor  fotografija -Nebojša Jelić

Tim povodom proteklog vikenda lovci LU „Fazan“ iz Vršca ugostili su svoje kolege iz Ratara. Vršački lovci su u subotu u ranim jutarnjim časovim u Potpornju svečano dočekali prijatelje, a potom organizovali celodnevni lov na fazana, divlju svinju i štetočine lisicu i šakala u atarima sela Potporanj i Vatin kojima gazduje LU „Fazan“ Vršac. Nakon lepog druženja u prirodi, susret dva pobratimska udruženja nastavio se u Domu kulture u Potpornju uz tradicionalni lovački gulaš i muziku.

Nakon ručka, predsednik lovačkog udruženja „Fazan“ Vršac Miroljub Matić dodelio je zahvalnice predsedniku udruženja iz Ratara Jovanu Tripković, kao i najzaslužnijim lovcima našeg udruženja koji su se posebno istakli i dali svoj doprinos u toku ove godine, a posthumno su odlikovani i predsednici oba udruženja Rajko Vuletić iz Vršca i Dragiša Starčević iz Ratara koji su pre 40 godina potpisali povelju o bratimljenju dva udruženja. U okviru obeležavanja ovog jubileja pre tri sedmice lovci iz Vršca boravili su u gostima u Ratarima, a susreti udruženja tradicionalno se organizuju dva puta godišnje u toku jeseni u vreme trajanja sezone lova na fazana.
 
Autor fotografija - Nebojša Jelić

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve