16. Avgust 2022.

11:29 SREDA, 13. 05. 2020. - 11:29 Autor: Ana Marić

MALIŠANI PONOVO U SVOJIM VRTIĆIMA

Šest objekata Predškolske ustanove u Vršcu počelo je sa prijemom dece.Svi objekti su dezinfikovani,uradjeno je temeljno čišćenje i priprema prostora za reorganizaciju rada u uslovima gde se i dalje primenjuju mere zaštite od Corona virusa.

podeli

Dolazak u vrtić,nakon dana izolacije ,za mališane je samo još jedan dan sa drugarima i vaspitačima a o merama zaštite brinu roditelji i zaposleni u vrtiću.

Roditelji moraju imati zaštitnu masku, vrši se merenje telesne temperature i dezinfekcija ruku, a na prijemu su vaspitači i medicinsko osoblje sa kojima roditelji mogu da se posavetuju u slučaju nekih nedoumica.

Dezo barijere postavljene su na svim ulazima a preporuka da deca što više vremena provode na otvorenom i dalje stoji ,kao i socijalna distanca koja je specifična kad su najmladji u pitanju.No,vaspitači kažu da deca dolaze već pripremljena na novonastalu situaciju.

Oko šezdesetoro dece svakodnevno je u šest objekata predškolskih ustanova,pretpostavlja se da će taj broj biti veći kako odmiče pandemija i roditelji se vrate svakodnevnim radnim obavezama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve