31. Maj 2020.

14:20 PONEDELJAK, 3. 12. 2018. - 14:20 Autor: Marija Trišić

VOJVOĐANSKA COMNET MREŽA PROŠIRENA NA ČITAVU SRBIJU

Na poslednjoj sednici Skupštine Udruženja elektronskih medija "ComNet", postojeća vojvođanska "ComNet" mreža, čija je članica i naša televizija, proširena je na teritoriju cele Srbije. U članstvo je primljeno više od 30 televizija iz čitave zemlje, pa udruženje sada broji preko 50 članica.

podeli

Tv Banat

Nakon vojvođanskih, značaj umrežavanja i zajedničkog delovanja prepoznale su i televizijske stanice iz centralne i južne Srbije, ali i sa teritorije Kosova i Metohije, pa je Udruženje elektronskih medija "ComNet" na poslednjoj sednici održanoj u Beogradu postalo bogatije za više desetina novih članica. Usvojen je i novi Statut udruženja, koji zbog proširenja mreže na čitavu Srbiju podrazumeva i novu regionalnu organizacionu strukturu, a izglasano je i novo skupštinsko rukovodstvo. Za predsednicu Skupštine izabrana Ljiljana Janković, glavna urednica TV Most, a za njenu zamenicu Tanja Ćuk, direktorka TV Pančevo, a jednoglasno je razrešen stari i izabran novi Upravi odbor Udruženja, čija je predsednica sada Emilija Marić, direktorka i glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije, dok je za njenog zamenika izabran Vladan Stefanović, direktor televizije "Subotica".

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što je mreža lokalnih televizijskih stanica sa teritorije Vojvodine prerasla u Udruženje elektronskih medija ComNet koje obuhvata lokalne i regionalne medije iz cele Srbije. Ovo je izuzetan dan za lokalne i regionalne televizijske stanice, jer cilj ovog Udruženja i jeste da zajednički radimo i objektivno i pravovremeno informišemo sve građanke i građane kako o lokalnim, tako i o temama od državnog interesa", izjavila je novoizabrana predsednica Emilija Marić.

Ovom prilikom svoje članstvo je uvećalo i Profesionalno udruženje novinara Srbije ProUNS, koje okuplja sve medijske radnike.

“U ovom trenutku , prema onome što sam danas video, procenjujemo da će naš broj da naraste na negde između 600 i 700 članova, što je u ovom trenutku drugo po veličini udruženje, odmah iza UNS-a, a li daleko ispred ostalih. Učinićemo sve da u narednom period postanemo lider u medijskom udruživanju na ovim prostorima”, istakao je predsednik ProUNS-a Zoran Veličković.

Ovo udruženje je, kako kažu, nastalo pre četiri godine - iz nužde, jer su, prema mišljenu osnivača, sva postojeća udruženja štitila isključivo interese pojedinaca a ne medija. ProUNS se aktivno zalaže i za ostvarivanje interesa lokalnih i regionalnih medija, u skladu sa novim medijskim zakonima.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve