02. April 2020.

15:24 ČETVRTAK, 12. 03. 2020. - 15:24 Autor: Marija Trišić

BUGA PRVI DIREKTOR U VRŠCU SA LICENCOM

Direktor Osnovne škole „Olga Petrov Radišić“, Jonel Buga, jedini je na teritoriji Grada Vršca, koji je pred komisijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, položio ispit za licencu za direktora ustanove obrazovanja i vaspitanja.

podeli

Pravilnik Ministarstva prosvete, o programu obuke i polaganju ispita za licencu direktora ustanove obrazovanja i vaspitanja, stupio je na snagu u avgustu 2018.godine, a rezultatima koje su i OŠ „Olga Petrov Radišić“ i njen direktor postigli u prethodom periodu, Jonel Buga ostvario je pravo da bude među prvih 300 direktora iz Srbije koji su učestvovali na seminaru organizovanom u svrhu pripreme za polaganje ispita.

Pored seminara, uslov za polaganje ispita bila je i izrada jednog pedagoškog istraživanja. Direktor Buga je kao predmet svog istraživanja izabrao testove znanja, u finkciji korektivnog faktora subjektivnog ocenjivanja učenika.

Za dobijanje licence neophodno je ispuniti i standarde kvaliteta rada škole i standarde kompetencija direktora, što je takođe učinjeno u ovom slučaju.

Pogleajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti