27. Oktobar 2020.

15:47 PETAK, 6. 03. 2020. - 15:47 Autor: Marija Trišić

SREDNJOŠKOLCI PREDSTAVILI PROJEKAT KAMP VRŠAC

Takmičenje „Svetionik znanja“ održano je treću godinu zaredom, u cilju edukacije i obuke srednjoškolaca, da uz stručnu pomoć mentora, dođu do realizacije ideje kojom bi unapredili zajednice u kojima žive. Tim vršačkih srednjoškolaca je sa svojim projektom “Kamp Vršac” osvojio 2.mesto, i priprema njegovu realizaciju.

podeli

Tim srednjoškolaca iz Vršca osvojio je 2. mesto na takmičenju Svetionik znanja, koje je podržano od strane Asocijacije za afirmaciju kulture i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Od njih je bio bolji jedino tim iz Pančeva, ali su zato Vrščani osvojili prvo mesto po oceni publike.

Kamp Vršac biće održan krajem jula na Vršačkom bregu, i ove godine predviđen je za 20-oro mladih ljudi, a interesovanje za učešće je već veliko.

Zamišljeno je da kamp traje četiri dana, u toku kojih će biti organozovane kreativne radionicem, obilasci grada, i kao glavna aktivnost upoznavanje sa Vršačkim bregom i njegovim vrhovima.

Poslednji korak pred realizaciju projekta bila je javna prezentacija u amfiteatru vršačke gimnazije, na koju su, pored mladih, pozvani i potencijalni sponzori koji bi pružili podršku za njegovu realizaciju.

Ako Kamp Vršac zaživi, narednih godina moći će da primi više učesnika, a u prethodne dve godine već su zaživele sjajne ideje njihovih vršnjaka, kao npr “Kulturni hab” u Šapcu, Omladinski portal u Majdanpeku, ili Pešačka tura u Pirotu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve