28. Februar 2020.

15:10 SREDA, 22. 01. 2020. - 15:10 Autor: Ana Marić

MINISTAR POTVRDIO-NOVA ZGRADA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Ministar za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević obišao je danas Centar za socijalni rad i Gerontološki centar u Vršcu.Najavljen je početak pilot projekta-izgradnje nove zgrade Centra za Socijalni rad po kom modelu će biti izgradjeni svi ostali objekti Centara u čitavoj Srbiji.

podeli

Zgrada Centra za socijalni rad u Vršcu,koju je danas obišao ministar Djordjević,i pored sveg truda zaposlenih odavno nezadovoljava potrebe 1 500 korisnika.Nova zgrada biće podignuta na potezu izmedju Gerontološkog centra i Gradske bolnice a potpis ugovora za početak izgradnje očekuje se krajem meseca.

Za medicinske radnike u ovim ustanovama, po osnovu platnih razreda,povećane su plate u skladu sa stepenom obrazovanja i posla koji obavljaju.Razgovori o unapredjenju rada vodjeni su na čelu sa gradonačelnicom.

Ministar je potvrdio da će se najveći broj stručnih radnika zapošljavati upravo u Centrima za socijalni rad.

Za Gerontološki centar u Vršcu biće obezbedjena sredstva za kupovinu novih uredjaja za potrebe vešernice i kuhinje.(kraj za NS)

Obilaskom čitavog objekta i u razgovoru sa zaposlenima ali i korisnicima Gerontološkog doma ministar je naglasio da je to jedan od domova u zemlji koji mogu poslužiti kao primer za sve ostale.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti