19. Januar 2021.

14:38 UTORAK, 26. 11. 2019. - 14:38 Autor: Marija Trišić

SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE JKP DRUGI OKTOBAR

Danas je izvršena smotra tehničke opremljenosti i mehanizacije zimske službe Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“ Vršac. Da je sve spremno za prestojeću zimu i snežne padavine, pored rukovodstva preduzeća, uverili su se i predstavnici grada, gradskih službi, i saobraćajne policije.

podeli

U poslovima čišćenja snega na lokalnim putevima i ulicama u gradu, biće angažovano 75 zaposlenih, po potrebi i više, sa 11 vozila, uz još četiri dodatna u slučajevima vanrednih situacija. Za posipanje ulica obezbeđeno je oko 400 tona soli, 50 kubika rizle, i 11 hiljada litara kalijum hidrata. Kako je istakao novi v.d.direktora Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“ Vršac Jovan Knežević, poslovi će se odvijati u skladu sa planom i zakonom, po prioritetima, kao i ranijih godina.

„Moram da naglasim da je prethodnih godina čišćenje i zimsko održavanje ulica i puteva bilo na visokom nivou, i nadam se da ćemo to uraditi i ove godine, i da ćemo sa te strane obezbediti nesmetano odvijanje saobraćaja i komunikacije u gradu. U skladu sa planom održavamo pre svega gradske ulice i lokalne puteve. Lokalnih puteva ima u dužini nešto više od 86km, ulica oko 60km, a po potrebi, ukoliko drugi subjekti koji su dužni da održavaju državne i magistralne puteve to ne učine – uradićemo to mi, kao i ranijih godina“, istakao je Knežević. „Ljudi i vozila biće angažovani po potrebi, na osnovu naloga koji će se dobijati, o tome će voditi računa i grad vršenjem nadzora nad obavljanjem ovih ozbiljnih, zahtevnih i odgovornih poslova, koji su povereni Javnom komunalnom preduzeću“, dodao je on.

Predstavnici grada još jednom su podsetili su Vrščane da su dužni da održavaju trotoare ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, jer zbog neizvršavanja ove obaveze, komunalno preduzeće često radi i poslove koji nisu predviđeni programom poslovanja, kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje svih građana.

„Pozivamo i sugrađane da budu odgovorni, posebno one koji su fizički u mogućnosti da obave ove poslove i sami očiste trotoare, a mi ćemo, naravno, uvek biti na usluzi nemoćnim sugrađanima, starijima ili onima koji su zbog bolesti ili iz drugih razloga sprečeni, da im izađemo u susret i pomognemo da se raščisti ispred njihovih kuća, kako bi sve bilo uređeno“, poručio je pomoćnik gradonačelnice Vršca Dejan Santrač.

Prvi sneg u Srbiji očekuje se 8. decembra, ali će se zbog visokih temperatura brzo otopiti. Kako pokazuje dugoročna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednih 30 dana smenjivaće se sunce, vetar, kiša i sneg. Prava zima s puno snega i temperaturama ispod nule čeka nas tek od januara, tvrde meteorolozi.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve