08. Mart 2021.

16:17 ČETVRTAK, 21. 11. 2019. - 16:17 Autor: Marija Trišić

VLADIMIR BATEZ URUČIO UGOVORE ZA RENOVIRANJE FISKULTURNIH SALA

U Opštini Alibunar danas su potpisani ugovori o finansiranju programa za investiciono održavanje fiskulturnih sala u OŠ „2. oktobar“ u Nikolincima, i OŠ „Miloš Crnjanski“ u Ilandži. Ugovore vredne skoro četiri miliona dinara, predsedniku opštine uručio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez.

podeli

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštinu Alibunar. Nakon sastanka sa predsednikom opštine, potpisani su i uručeni ugovori za renoviranje fiskulturnih sala u dve osnovne škole.

U OŠ „2. oktobar“ u Nikolincima, planirana je sanacija parketa u fiskulturnoj sali. Ona je, kao i škola, izgrađena pre 40 godina, i do sada nije bilo nikakvih ulaganja, ali đaci koji ovde treniraju postižu vrhunske rezultate, i na međunarodnom planu.

Za sanaciju parketa izdvojeno je 1,2 miliona dinara, a, kako je ovom prilikom saopšteno, to nije sve što se tiče ulaganja u ovu školsku salu.

Sredsatva su preko pokrajinskog sekretarijata obezbeđena i za fiskulturnu salu OŠ „Miloš Crnjanski“ u Ilandži, koja se, zbog lošeg stanja, trenutno i ne koristi. Sa 2,7 miliona dinara saniraće se, za početak, krov objekta.

Za pokrajinsku vladu školski sport jedan je od prioriteta, zbog čega su već izdvojena sredstva za izgradnju sportskih sala u Beloj Crkvi, i u Vladimirovcu u opštini Alibunar, podsetio je Batez.

Sve ove sale radiće se zahvaljujući javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve