23. Januar 2021.

15:12 SREDA, 20. 11. 2019. - 15:12 Autor: Marija Trišić

SKANDALOZNO: PONOVO RAZBIJENE SLIKE NA POGREBNIM SPOMENICIMA

Meštani Lokava, mesta u alibunarskoj opštini, prilično su uznemireni zbog dešavanja na seoskom groblju. Za sada neidentifikovani počinioci, ponovo su oštetili pogrebne spomenike, i još jednom uneli nemir među stanovnike ovog skladnog višenacionalnog južnobanatskog sela.

podeli

Meštanin Lokava, Petru Krumpu, ima 70 godina i kaže da ovako još nešto nije doživeo. Kako objašnjava, poslednje dve godine, sporadično, dešava se da neko na pogrebnim spomenicima porazbija slike. Poslednji put, prošle subote, na ovaj način oštećeno je šezdesetak fotografija, što pokojnika, što meštana koji su sebi za života pripremili mesto večnog počinka.

“Nama su isto razbili i moju i sliku pokojne žene, i kod majke već drugi put. Ne znam ko to radi, ali to bi trebalo, što kažu, kad ga uhvatiš na groblju – tu i da ostane. Ni mrtvi ne kogu da odmaraju”, uzrujano govori Petru.

Pričinjena materijalna šteta nije velika, ali nije ni zanemarljiva, a Petru je, kao i njegove komšije, revoltiran i užasnut skrnavljenjem spomenika. Kao i ostali oštećeni, očekuje pomoć nadležnih.

“Treba da se preduzmu mere da se otkrije ko su ti ljudi, Ako ne, mi ćemo da idemo dalje, jer ovo mora da se reši”, dodaje Petru.

Kako nezvanično saznajemo, i ovaj i prethodni slučajevi prijavljeni su nadležnoj policijskoj stanici, i već se preduzimaju neophodne mere. Postoji sumnja da je u vandalizmu učestvovalo više osoba.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve