19. Januar 2021.

08:53 UTORAK, 19. 11. 2019. - 08:53 Autor: Marija Trišić

OBELEŽEN SVETSKI DAN SEĆANJA NA STRADALE U SAOBRAĆAJU

Tačno u podne, u centru grada, na raskrsnici kod gradske kuće, na par minuta zaustavljen je saobraćaj. Grad Vršac na taj način je i ove godine obeležio Svetski dan sećanja na stradale u saobraćaju.

podeli

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vršca, u saradnji sa Saobraćajnom policijom obeležio je Svetski dan sećanja na stradale u saobraćaju, kratkim zaustavljanjem saobraćaja u centru grada. Sa ciljem ukazivanja na opasnosti koje prete zbog nepoštovanja pravila propisanih zakonom, vozačima su deljeni informativni leci, a istaknuto je i da, iako je u odnosu na prošlu godinu, broj saobraćajnih nezgoda u Vršcu smanjen uza 10%, to i dalje nije dovoljno.

“Prošle godine imali smo 87 saobraćajnih nezgoda, i dva poginula učesnika u saobraćaju, ove godine imamo 78 nezgoda, I nažalost opet dva poginula lica. Iako je broj saobraćajnih nezgoda smanjen mi nismo zadovoljni, jer je Savet za bezbednost saobraćaja sebi postavio neke ciljeve, a jedan od najvažnijih je da nemamo nijednog poginulog, I da broj saobraćajnih nezgoda u jednoj godini ne bude veći od pedeset”, objašnjava predsednik Saveta Miloš Vasić.

Uz upozoravajuće informacije i savetima za bezbednije učestvovanje u saobraćaju, akcenat je stavljen na propise koji se najčešće krše, i tako izazivaju najveći broj nezgoda.

“Na prvom mestu je prekoračenje brzine, na drugom nekorišćenje sigurnosnih Sistema – sigurnosnih pojaseva, zaštitnih kaciga i dečijih sedišta, ili nepravilno korišćenje dečijih sediša, i na trećem mestu je, nažalost, vožnja pod dejstvom alkohola”, dodaje Vasić.

Aktuelna Strategija za bezbednost saobraćaja Grada Vršca, važi do 2021., i predviđa i brojne druge aktivnosti na podizanju svesti građana, i njihovom daljem usmeravanju na pravilna ponašanja. Posebna pažnja posvećena je edukaciji mladih, koji su uključeni I u ovakve akcije.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve