19. Januar 2021.

15:08 ČETVRTAK, 14. 11. 2019. - 15:08 Autor: Marija Trišić

SREĐENA JE KAPELA A RADI SE PRILAZ GROBLJU U LOKVAMA

„Potrebe građana su prioritet, i svakodnevno se radi na tome da Lokve postanu savršeno funcionalno mesto za život svih meštana“, poručio je novi predsednik mesne zajednice, Darian Tapalaga. Nakon renoviranja kapele, uz aktivno učešće žitelja ovog sela, uređuje se i staza od kapele do groblja.

podeli

Kapela u Lokvama sagrađena je pre devet godina, a na inicijativu mesne zajednice, tačnije njenog novog predsednika, nedavno je ponovo sređena i okrečena. Predat je zahtev i za pojačanje struje u kapeli, kako bi se obnovio i sistem za podno grejanje, koji postoji, ali odavno nije u funkciji. Koliko to znači za kapelu, najbolje zna Marija Ćirka, meštanka koja brine o ovim prostorijama.

„Baš je bilo loše, bilo je buđi na zidovima, od vlage, svašta. Sređujemo mi redovno, ali nije to isto kao sad kad se okreči, očisti kako treba. Isto zadovoljna sam i kako je isplanirao da se sređuje, posadi cveće, šta god treba on se zainteresuje, pa ćemo videti za dalje. Ima velike i lepe planove, i valjda će da uspe da uradi sve što treba“, kaže gospođa Ćirka.

28-godišnji Darian Tapalaga na funkciji predsenika Mesne zajednice tek je tri meseca, a uz svesrdnu pomoć meštana već je započeo i realizaciju drugih projekata.

„Kao što vidite, u toku je asfaltiranje staze u dužini od 70 metara, koja će spojiti ulaz u kapelu sa ulazom u groblje. Radovi se finansiraju iz budžeta mesne zajednice, mi smo kupili materijal, beton i sve drugo što je trebalo, a ovi ljudi su nam izašli u susret da pomognu, bez naknade. To su naši meštani Lokava, i hvala im na tome“, poručuje Tapalaga.

Što se tiče daljeg uređenja sela, ali i nekih novina, već ima dosta planova, a u svim aktivnostima Mesna zajednica ima i veliku podršku lokalne samouprave Opštine Alibunar, jer je unapređenje uslova življenja u svim mestima zajednički cilj.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve