19. Januar 2021.

13:40 UTORAK, 12. 11. 2019. - 13:40 Autor: Ana Marić

PORODICA IGNJATOVIĆ U SVERI PSIHIJATRIJE

dr Milan Ignjatović,potekao iz čuvene lekarske porodice Ignjatović iz Vršca ,posvećenoj lekarskoj struci i psihijatriji kao grani medicine,održao je predavanje u zgradi Konkordije za sve zainteresovane sugradjane.

podeli

Put lekara počev od Srbije,preko Slovačke,Češke,Švajcarske pa ponovo u Slovačku ,iskustveno poneto iz porodice,gde je niz lekara kroz generacije posvećeno psihijatriji ,dr Milan Ignjatović predstavio je i vršačkoj publici ,kroz istorijat razvoja psihijatrijskih metoda.

Dr Ignjatović skreće pažnju i na anksiozne i depresivne poremećaje koji su kako kaže postali pošast u savremenom društvu u kome se sve više ljudi sa kognitivnim deficitom obraća za pomoć,za koju kaže da je sve manje dostupna zbog ograničenog broja lekara na klinikama u Evropi ,a koja je presudna za socijalnu remisiju i socijalnu fukcionalnost.

Iako mnogi vršačani prezime Iignjatović vezuju za čuvenu „Tedonal“ mast njihov uticaj u razvoju psihijatrije kao grane daleko je širi na šta i sam lekar podseća u knjigama koje je izdao.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve