25. Januar 2021.

15:38 ČETVRTAK, 7. 11. 2019. - 15:38 Autor: Ana Marić

NABALJENO 55. INVALIDSKO POMAGALO

Akcija „Sakupi humani čep“ ,koju sprovodi Udruženje „Parakvad“ ,primer je organizovanog,humanitarnog i ciljanog rada jednog gradskog udruženja.

podeli

Inicijativa potekla od Udruženja „Parakvad“ prerasla je u organizovanu akciju „Sakupi humani čep“ kojoj su se odazvali svi gradjani Vršca i sve aktivnije učestvuju.

Nije zanemarljiva količina čepova koju treba sakupiti,ni cena pri otkupu ,ali i pored toga sve su češće akcije i kupovina pomagala.

Pomagalo,invalidska kolica,ovog puta nabavljena su za Nikicu Juku ,mladića iz Jermenovaca ,koji je nakon stradanja u poslednjim ratovima ,izgubio obe noge. Njegova majka Marija Juka ,prateći aktivnosti „Parakvada“,prva se obratila za pomoć.

Nikica je trenutno na rehabilitaciji u Specijalnoj bilnici Beograd gde se priprema za nošenje proteza pored kojih su mu i kolica neophodna.

Tok lečenja zahteva i dodatna finansijska ulaganja, kao što su prilagodjavanje stambenog prostora invalidnih osoba, tako da je svaki dalji trošak teret za porodicu koji često ne mogu da podnesu.

Akcija se i dalje nastavlja,kutije postavljene na više pultova u gradu merilo su naše humanosti.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve