20. Januar 2021.

16:33 SREDA, 6. 11. 2019. - 16:33 Autor: Marija Trišić

TELEKOM DONIRAO INFORMATIČKU OPREMU OSNOVNOJ ŠKOLI U KRUŠČICI

Zahvaljujući projektu „Stvaramo znanje“ koji kompanija Telekom Srbija već treću godinu sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osnovna škola „Sava Munćan“ iz Kruščice dobila je opremu za informatički kabinet. Vrednu donaciju direktoru i učenicima je, u prisustvu predsednika Opštine Bela Crkva I načenice školske uprave Zrenjanin, uručila direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

podeli

Osnovnu školu „Sava Munčan“ u Kruščici pohađa tek 59 učenika, među kojima je i veliki broj dece češke nacionalnosti. Iako malobrojni, postižu značajne rezultate i višestruko su nagrađivani, a sada su u okviru projekta Telekom Srbija, osvojili nove računare, pametne table i potrebnu opremu za informatički kabinet.

Da se među 20 škola koje su ove godine dobile opremu vrednu milion dinara nađe i ova u Kruščici, odlučili su internet glasovi na Facebook stranici mtsTvojsvet.

Jedan od ciljeva kompanije Telekom kada je pokrenula projekat „Stvaramo znanje“ u okviru programa „Pokrećemo pokretače“, bio je upravo da podstakne udruživanje zajednice.

Podizanje nivoa digitalne pismenosti cilj je i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, istakla je načelnica školske uprave Zrenjanin.

Inače, istaknuto je ovom prilikom, škola u Kruščici je i među prvih 40 ušla u e-projekat Ministarstva prosvete i Vlade RS, i od tada koristi elektronske dnevnike; zahvaljujući sredstvima udruženim sa svih nivoa vlasti, svaka učionica opremljena je interaktivnim tablama i lap-topovima, a renoviran je i čitav školski objekat.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve