19. Januar 2021.

16:03 UTORAK, 5. 11. 2019. - 16:03 Autor: Ana Marić

AKADEMIJA OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA

Akademija omladinskog preduzetništva otvorena je u Vršcu.Akedemiju je organizovala Asocijacija za afirmaciju kulture a finansira Ministarstvo omladine i sporta,uz podršku Ambasade Kraljevine Danske.

podeli

Deset timova iz čitave Srbije,odabranih po osnovu ideja za razvoj preduzetništva ,od IT sektora,izrade drvenih igračaka i ekoloških rešenja,prisustvovali su petodnevnoj trening obuci kroz predavanja i interaktivne radionice.

Društveno-korisno preduzetništvo podrazumeva ostvarivanje korisnih efekata i unapredjenje čitave zajednice,dok omladinsko preduzetništvo podrazumeva i maksimalnu iskorišćenost novih tehnologija,posebno kada su u pitanju internet platforme,kako bi sebi otvorili vrata ka stranom tržištu.

Vidovi neformalnog obrazovanja postaju presudni kada se budući kadrovi spremaju za tržište rada .Srbija,iako još uvek na putu ka Evropskoj uniji ,kažu oni koji su iskusili, ima brojne prednosti.

Nakon seminarskog dela mlade preduzetnike očekuje rad na pripremi biznis planova i prezentovanje ideja ,što je proces kroz koji svaki preduzetnik mora proći.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve