19. Januar 2021.

15:12 UTORAK, 5. 11. 2019. - 15:12 Autor: Marija Trišić

“PAMETNO DRVO” U ALIBUNARU

Omladina, ali i stariji meštani, imaće ubuduće razlog više da vreme provode u parku u centru Alibunara. U saradnji sa lokalnom samoupravom, kompanija MTS postavila je na ovoj lokaciji takozvano „pametno drvo“.

podeli

Senik u centru mesnog parka u Alibunaru, i do sada je bio mesto okupljanja mladih, posebno školaraca koji putuju, koji su ovde čekali svoje autobuse. Sada kada, nakon što je postavljeno, pametno drvo i počne sa radom, imaće i razlog više da vreme provode na tom mestu. Osim mogućnosti besplatnog korišćenja bežičnog, odnosno Wi-Fi inerneta u prečniku od 150 metara, drvo ima i priključke za punjenje pametnih telefona i drugih gedžeta.

„Pametno drvo“ postavila je kompanija MTS u saradnji sa Opštinom Alibunar, a uskoro će svim stanovnicima opštine, u stambenim i poslovnim objektima, na raspolaganju biti bolja mrežna infrastruktura i povezanost.

„U toku je i postavljanje optičkih kablova u Alibunaru, koji će svim stanovnicima naše opštine omogućiti korišćenje kvalitetnije i brže inetrnet veze. Cilj nam je da pokažemo da je, iako možda mala, Alibunar jedna savremena, moderna opština“, kaže Davor Petrović, predstavnik Mesne zajednice Alibunar.

Instalacija najsavremenije optičke telekomunikacione infrastrukture, osim bržeg interneta, olakšaće meštanima Alibunara priključenje na kablovsku televiziju i savremenije povezivanje sa svetom.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve