19. Januar 2021.

13:48 UTORAK, 5. 11. 2019. - 13:48 Autor: Marija Trišić

UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE U DEVOJAČKOM BUNARU

Popularno vikend naselje Devojački bubar u opštini Alibunar, sa preko hiljadu kuća, već je postalo i stalno mesto boravka za dvestotinak meštana. Zbog toga se radi na celokupnom infrastrukturnom uređenju naselja, a trenutno se izvode radovi na unapređenju elektromreže, postavljanjem podzemnih vodova.

podeli

Električne vodove na drvenim stubovima, naselje Devojački bunar dobilo je još pre 50 godina. Zub vremena i uticaj atmosferskih prilika, narušili su kvalitet snabdevanja električnom energijom, a stari stubovi postali su i realna opasnost – preteći da se sruše, izazivajući požare tokom leta, ili druge probleme zimi. Sada se u dužini od jednog kilometra postavljaju podzemni elektrovodovi.

„U zimskom periodu smo imali i led, i dolazilo je do višednevnog nestanka električne energije, tako da sa ovim i ovakvim načinom to ćemo rešiti i prevazići problem elektrosnabdevanja. Samim tim otvorićemo vrata i razvoju turizma o kojem se govori već godinama unazad“, kaže predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić.

Ukupna vrednost radova je 3,5 miliona dinara, i deo su obuhvatnijeg unapređenja infrastrukture ovog naselja. Nedavno je unapređeno i vodosnabdevanje, izgradnjom novog bunara, zašta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 7 miliona dinara.

„Ovde je leti dolazilo do velikih problema, u smislu da ljudi tokom najtoplijih meseci bukvalno nisu imali vode. Taj deo problema smo rešili, a drugi deo tiče se vodovodne mreže, koju bih nazvao paukovom mrežom. Isprepletani su ti vodovi, i divlji priključci, i tako dalje, ali smo se upustili i u rešavanje tog problema“, dodaje predsednik Opštine.

Ovi radovi planirani su za narednu godinu, i njima će biti završeno kompletno infrastrukturno opremanje naselja, s obzirom na to da je već uređena i putna infrastruktura.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve