19. Januar 2021.

11:47 PONEDELJAK, 4. 11. 2019. - 11:47 Autor: Ana Marić

BANATSKA ŠKOLA JEZIKA

Početna promotivna konferencija projekta „Banatska škola jezika“ održana je u Gimnaziji „Borislav Petrov-Braca“ koja je ujedno i nosilac IPA projekta prekogranične saradnje Srbija -Rumunija.Partner na projektu je Srpska-teoretska gimnazija iz Temišvara „Dositej Obradović“.

podeli

IPA projekat prekogranične saradnje ,koji se realizuje pod nazivom „Banatska škola jezika“ , vredan je 220.000 evra udeo sa srpske strane iznosi 110.500 evra.

Projekat ,koje kao partneri sprovode dve srednjoškolske ustanove ,pored višestruko je važan u sveri obrazovanja i negovanja maternjeg jezika.

Kako bi učenici radili sa nasavremenijim sredstvima u učilima na času biće opremljeni kabineti za jezike u obe gimnazije.

IT oprema, fono kabinet sa nasavremenijim tehničkim pomagalima ,nastavna gradja i smernice za osetljive grupe učenika biće od velike pomoći, posebno za škole gde se paralelno uči više jezika.

I u vršačkoj gimnaziji nastava je dvojezična,na srpskom i rumunskom jeziku a pored toga uče se još i engleski ,italijanski, nemački, latinski i francuski jezik.

Projekat je zvanično počeo 27. jula i trajaće do 26. jula naredne godine.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve