20. Januar 2020.

15:35 ČETVRTAK, 31. 10. 2019. - 15:35 Autor: Marija Trišić

RADOVI U POZORIŠTU PRIVODE SE KRAJU

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je sa saradnicima obišla radove na uređenje Narodnog pozorišta „Sterija“. Velika pozorišna sala dobila je novo ruho, a u uređenom ambijentu uživaće i glumci, i publika, zaključili su danas predstavnici grada

podeli

Radovi na investicionom održavanju velike scene, odnosno kompletnom uređenju velike Narodnog pozorišta „Sterija“, polako se privode kraju. Finansirani su kroz projekat „Gradovi u fokusu“ vredan ukupno 11,2 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo 9 miliona a ostatak grad iz svog budžeta, a kako je istaknuto, rekonstrukcija jednog ovakvog objekta bila je pravi izazov.

Projektom je predviđena zamena itisona, tapeta, uređenje galerijskog prostora, scene, restauracija sedišta, i postavljanje nove protivpožarne zavese. Radovi su počeli pre nepuna dva meseca, i biće završeni i pre početka 27.festivala klasike „Vršačka pozorišna jesen“.

Investiranje u kulturu od velikog je značaja za grad Vršac, poručila je gradonačelnica, i najavila buduća ulaganja i u ostale kulturne objekte kojima se Vršac ponosi, i podsetila da su, u poslednje tri godine, i u 12-ak naseljenih mesta obnovljeni Domovi kulture i drugi prostori važni za održavanje različitih manifestacija.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti