03. Jun 2020.

12:44 UTORAK, 29. 10. 2019. - 12:44 Autor: Ana Marić

NOVA JAVNA RASVETA U VRŠCU

Javno-privatno partnerstvo kao oblik saradnje javnog i privatnog sektora primenjuje se kao pre svega kod pružanja usluga u slučajevima kada grad nema sopstvenih finansijskih i organizacionih kapaciteta. U Vršcu će se prvi model,preporučen od strane Vlade Srbije,primeniti u rešavanju sistema javne rasvete.

podeli

Nakon izrade elaborata i usvajanja od strane Republičke komisije na poslednjoj Skupštini doneta je odluka o raspisivanju tendera za pronalaženje partnera za rešavanje sistema javne rasvete u gradu Vršcu i naseljenim mestima.Vrednost projekta iznosi četiri i po miliona evra što obuhvata zamenu kompletne rasvete,osim dela koji već zamenjen savremenom led ravetom,i dopunu mreže u delovima gde nedostaje.

Zamenom postojeće rasvete dobiće se kvalitetnije osvetljenje sa savremenim tehničkim rešenjima,modernom tehnologijom koja omogućava upravljanje sistemom i potrebno podešavanje.

Led rasveta je devet puta efikasnija od postojeće o kojoj gradjani imaju oprečno mišljenja.

Bitna stavka je ušteda energije i para iz budžeta s obzirom na to da se očekuje znatno povećanje cene električne energije u pristupnom periodu naše zemlje Evropskoj Uniji ,koja već sada vrši pritisak da se cene izjednače sa cenama u ostalim evropskim zemljama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Sport

Emisije

Pogledaj sve