28. Novembar 2020.

12:41 ČETVRTAK, 24. 10. 2019. - 12:41 Autor: Marija Trišić

MINISTAR ŠARČEVIĆ POSETIO OSNOVNU ŠKOLU U PLANDIŠTU

"Veoma sam zadovoljan izgledom, opremljenošću i funkcionisanjem Osnovne škole Dositej Obradović u Plandištu", izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prilikom posete ovoj obrazovnoj ustanovi. Kako je najavio, u narednom periodu i u ovoj i u ostalim školama u zemlji radiće se na dodatnom opremanju kabineta za prirodne nauke, kao što su biologija, hemija i fizika.

podeli

OŠ “Dositej Obradović“ u Plandištu, nedavno je kompletno renovirana sredstvima Kancelarije za javna ulaganja u visini od 92 miliona dinara, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, želeo je da vidi kako sada sve izgleda i funkcioniše. Sa direktorom škole i predsednikom opštine obišao je školske i specijalizovane učionice, kabinete, sportske terene...

Tv Banat - Mladen Šarčević ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Ono što sam video je zaista za svaku pohvalu, od izgleda škole, energetske efikasnosti, kotlarnice, sale, trpezarija, do svih ostalih elemenata, informatičkog kabineta, I što je najvažnije – sve se lepo koristi. Ono što ćemo skoro da radimo, to je da se iduće godine baziramo na opremanje kabineta biologije, hemije i fizike. Informatički kabineti su nam dobri, i kada ove bazične nauke uspemo da dobro opremimo, uz sve ovo što smo uradili kroz digitalne udžbenike i proces nastave zaokružićemo celinu”.
Razgovarano je i o potrebama za dalja ulaganja u ovom objektu, kao što je sređivanje terena u dvorištu, i dodatno opremanje fiskulturne sale.
Tv Banat - Sava Divljakov, direktor škole “Zbog celodnevne nastave, i toga što se sala koristi gotovo svakodnevno, čitavo popodne. Tu se odigravaju i utakmice, jer na teritoriji Opštine nemamo takvu salu ili sportski objekat, pa je on od značaja ne samo za školu, već za čitavu lokalnu sredinu”. 
Škola ima i područna odeljenja u Velikom Gaju, Margiti, Baricama, Jermenovcima i Kupiniku, a najavljeni su određeni radovi i u ovim objektima. U Velikom Gaju kompletna rekonstrukcija već je otpočela:
Tv Banat - Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište “Završetak radova će biti sredinom januara ako bude išlo sve po planu, a za sad je sve kako treba”, poručio je predsednik opštine Jovan Repac. “Takođe, najavljeno je i renoviranje odeljenja u Margiti, preko Kancelarije za javna ulaganja, i izgradnja nove fiskulturne sale koja tamo nikada nije postojala, i uređenje učionica u školi”
Ovom prilikom, pitanja su ministru postavljali i članovi đačke novinarske sekcije, a ministar im je poručio da žive u jednoj od najlepših zemalja sveta, i da se upravo radi na stvaranju uslova za njihov kvalitetan život i dalji razvoj, što je zadatak i obaveza odraslih.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve